ONGPS je napredni sistem za praćenje vozila.
Zadatak sistema je nadzor i upravljanje voznim parkom, kroz jednostavan interfejs .

GPS JE SISTEM BAZIRAN NA SOFISTICIRANIM TEHNOLOGIJAMA PRIKUPLJANJA, PRENOSA I OBRADE PODATAKA

U današnjem modernom i dosta haotičnom saobraćaju, velika je važnost GPS/GSM sistema namijenjenog praćenju kretanja vozila i njihove tehničke ispravnosti, kao i za efikasno upravljanje vlastitim voznim parkom.

Sistem koristi GPS (Global Positioning System) za određivanje pozicije i brzine kretanja svakog pojedinačnog vozila, dok se za prenos podataka sa vozila na, za to namijenjen server, koristi GSM/GPRS servis kojeg pružaju mobilni operateri. GPS sistem globalnog pozicioniranja vozila funkcioniše na bazi primanja i obrade signala sa 24 satelita, koji kruže zemljinom orbitom.

Na osnovu svih prikupljenih podataka, GPS proračunava trenutnu poziciju, brzinu, orijentaciju modula, kao i vrijeme prikupljanja podataka sa vozila. GPS modul, koji se postavlja u vozilo prikuplja podatke dobijene putem GPS-a, a očitavanjem senzora i ostale potrebne podatke sa vozila, a zatim ih posredstvom GSM/GPRS mreže šalje na onGPS server.

Da li Vas detaljnije interesuje ONGPS?
Pričajmo o Vašim zahtjevima!

Kontaktirajte nas

ONGPS JE RJEŠENJE KOJI ISPUNJAVA SVE ŠTO ŽELITE OD SISTEMA ZA PRAĆENJE VOZILA

Korisnik pomoću web aplikacije pristupa serveru i podacima svojih vozila, a sistem korisniku prezentuje sve prikupljene podatke na veoma jednostavan način i tako omogućava detaljan pregled stanja, kretanja i pozicije samog vozila. Aplikacija onGPS takođe pruža višefunkcionalne mogućnosti korištenja kao npr.: napredne alate za pregled istorije kretanja vozila i predikciju njihovog održavanja, zatim omogućuje brzo i efikasno izdavanje radnih naloga vozačima, sve potrebne statistike, kao i dosta drugih radnji neophodnih za efikasno upravljanje voznim parkom.

Pored ugradnje osnovne verzije GPS modula u vozila korisnicima nudimo i dodatne opcije kao što su identifikacija vozača u vozilu i sprječavanje neovlaštenog paljenja vozila, mjerenje potrošnje i nivoa goriva sa FMS vozila ili ugradnjom namjenske sonde, mjerenje temperature u vozilu ili teretnom prostoru, daljinsko gašenje vozila, SOS poziv, povezivanje auto alarma sa GPS modulom i obavještavanje korisnika o stanju alarmnog sistema putem GSM mreže kao vrhunsku zaštitu vozila od krađe, čitanje podataka sa tahografa...

mobitel tabplet laptop

Upotreba onGPS sistema omogućava razne prednosti za privatna lica i kompanije, a neke od njih su: - Smanjenje pređene kilometraže vozila i sprječavanje privatne upotrebe službenih vozila - Smanjenje ukupnih troškova potrošnje goriva - Povećanje efikasnosti vozila i radnika - Kvalitetniju evidenciju korištenja vozila i jednostavnu administraciju - Predikciju održavanja vozila i vođenje evidencije o servisima i srodnim troškovima - Povećanje sigurnosti vozila i radnika u transportu - Smanjenje prometnih prekršaja i udesa onGPS je moguće integrisati u postojeći poslovni sistem, te na taj način automatizovati mnoge procedure i evidencije o voznom parku, toškovima, radnim nalozima itd.

Da li ste zainteresovani da probate ONGPS?
Pošaljite zahtjev i poslat ćemo Vam pristupne podatke na mail!

Zahtjev
sarajevo

MI SMO SLIČNI ALI DRUGAČIJI

ONGPS je tim vrijednih ljudi koji imaju dugogodišnje iskustvo na polju GPS, GSM i GPRS tehnologija i softverskog inženjeringa. Naše iskustvo je razlog zašto smo uspjeli razviti sofisticirani sistem sa svim naprednim mogućnostima koje ima ONGPS rješenje. Uz konsultacije sa korisnicima i dalje aktivno unapređujemo, dograđujemo i poboljšavamo postojeća rješenja.

Naš cilj su, prije svega, zadovoljni korisnici čije bi aktivno učešće u daljnjem razvoju postojećeg rješenja dovelo do još naprednijeg sistema koje može da zadovlji sve potrebe korisnika.